Waarom microtopping dé beste keuze is voor je nieuwe interieur

Tint Decoratie - Microtopping

Waarom microtopping dé beste keuze is voor je nieuwe interieur

Onze gouden tip voor een verbouwing / renovatie? Kies iets dat je niet alleen mooi vindt, maar ook praktisch en functioneel is. Klinkt heerlijk, toch? Wel, zo’n oplossing bestaat. Tijd om je even te verdiepen in microtopping. We vertellen je graag waarom deze techniek steeds vaker gebruikt wordt, en hoe Tint je in een handomdraai voorziet van een fraaie nieuwe look voor je huis.

Gerust verbouwen of renoveren?

Je huis verbouwen of renoveren. Het is spannend… maar eerlijk: tegelijk ook wel een tikje stressvol.

Waarom? Je moet keuzes maken à volonté. Beslissingen die lang mee moeten gaan – en met een kostenplaatje. Je wil juist kiezen. En er zijn véel opties. Wat voor vloer wil ik? Hoe wil ik mijn muren decoreren? En met welke afwerking? Welke kleur ga ik volgend jaar ook nog mooi vinden?

Bij Tint is microtopping alvast een hit. Deze unieke afwerking staat dan ook vaak in ons lijstje suggesties wanneer we onze klanten bijstaan met ons deskundig advies. Nieuwsgierig?

Wat is microtopping?

De cement- of betonlook is helemaal in. Dat is niet zo moeilijk te verklaren. Die is strak, stijlvol en past perfect bij veel van de hedendaagse interieurstijlen. Denk maar aan het populaire industriële en Scandinavische design. Microtopping is een echte sfeermaker – en enorm flexibel voor personalisatie. Minimalistisch, klassiek, rustiek of zelfs antiek: voor vrijwel elke stijl is er een kleur, textuur en afwerking die perfect harmonieus in je ruimte past. 

Microtopping is een innovatieve toepassing die met een hoogkwalitatieve cement-polymeercombinatie voor de afwerking van muren, vloeren, trappen en zelfs meubels zorgt. Een ideale oplossing voor zowel renovatie als nieuwbouw, en bovendien ongecompliceerd omdat er geen volledige verwijdering van de huidige vloer nodig is. Enkel afschuren volstaat meestal prima: de laag is dun (zeker vergeleken met een laag van ‘echt’ beton), heeft een zeer goede kleefkracht en is simpel en snel aan te brengen. Dat bespaart tijd, geld én zorgen.

Het resultaat – indien aangebracht door een vakwerker uiteraard – is vloeiend en zacht voor het oog. Er zijn geen zichtbare voegen en het geheel heeft een naturelle, harmonieuze uitstraling. Je kunt dus helemaal tot rust komen in je stekje – dat er als nieuw zal uitzien nadat een paar deskundige handen van een Tint-specialist ermee aan de slag is geweest.

Waarom kiezen voor microtopping?

Microtopping is een veelzijdige oplossing. Waarom jij best kan kiezen voor deze innovatieve techniek? Er zijn verschillende elementen die bewijzen dat microtopping je leven gemakkelijker maakt. Wij lijsten ze even voor je op.

Mooi in elke ruimte

Je huis moet passen bij je levensstijl. Het praktisch nut is belangrijker dan esthetiek, maar een combinatie van de twee krijgt uiteraard de voorkeur.

Microtopping is zeer veelzijdig en functioneel. Op verschillende manieren. Enerzijds heb je keuze uit verschillende kleuren, texturen, effecten en afwerkingen. Anderzijds is het toepasbaar op verscheidene oppervlaktes: vloeren, muren, plafonds, keukenbladen, badkamers… Een mooie en heerlijk eenvoudige manier om samenhang te creëren in je interieur. Microtopping maakt het ook mogelijk om grote oppervlaktes in één stuk te bekleden, zonder voegen.

Vloerverwarming? Geen probleem. Microtopping werkt ideaal in combinatie.

Tint-decoratie - Microtopping-001

Makkelijk in onderhoud

Microtopping kan tegen een stootje. Het is bestendig en slijtvast tegen zowel impact als verschillende vloeistoffen, omdat er geen zichtbare voegen zijn. Daardoor is het ook bijzonder hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Voegen poetsen: het moet toch één van de meest vervelende klusjes in huis zijn. Niets meer van dat als je microtopping kiest!

Microtopping is dus ook uitermate geschikt voor ruimtes die wat vochtiger zijn, zoals badkamers, douches en keukens. Maar ook voor drukbezochte (publieke) ruimtes zoals kantoren, winkels, etc. geeft het een langdurige, betrouwbare oplossing.

Het is dus een gunstige combinatie van de esthetische look van beton of cement, en de standaard die we vandaag stellen qua innovatie, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.

Een streling voor het oog

De naadloze afwerking van microtopping komt niet alleen het onderhoud ten goede, het is ook een ware streling voor het oog. Doorlopende lijnen en harmonie brengen een rustgevend gevoel. Uniek en elegant. Omdat je microtopping  kunt aanbrengen op zowel je muren als vloer, zorgt het ook voor continuïteit en samenhang van je kamer. Mat, glanzend, gewolkt… Je kan je creativiteit de vrije loop laten. En vervolgens vertoeven in een interieur volledig naar je smaak.

Met Tint als professionele partner is prachtig resultaat verzekerd

Microtopping is een vrij nieuwe, innovatieve techniek. De plaatsing ervan is bovendien een precies werkje. Dat vraagt om vaardigheid en vakkennis. Gelukkig voor jou: Tint héeft die expertise in huis. Daarbovenop staan we je bij met ons professioneel advies, zowel over de stijl en afwerking. Er is een microtoppingoplossing voor iedere smaak en ruimte. Plaatsing gebeurt volgens de regels van de kunst: we boeken steevast prachtige resultaten.

Dus: de taakverdeling? Wij nemen je woning onder handen, jij kan gerust je voetjes omhoog leggen. En genieten van het eindresultaat, natuurlijk. Een zorgeloze ervaring aan onze klanten bieden is ons stokpaardje .

We zijn er ons van bewust dat er een hoop vergelijkbare alternatieven op de markt zijn. Denk aan een stucafwerking, pleister, beton ciré, Mortex, Tadelakt… Wat de meest gunstige optie is, hangt van je ruimte, budget en persoonlijke stijl af. Tint staat je graag bij met advies, want we zoeken graag naar de meest opportune oplossing voor jou en jouw ruimte of woning. Die willen we graag (vrijblijvend) met je bespreken.