>

Blog

>

Hoe zorgt licht ervoor dat je thuis kunt ontspannen?

Wanneer je na een lange werkdag in je (home) office in de zetel van je woonkamer ploft, welk groot verschil merk je dan op tussen beide ruimtes? Welke externe factor zorgt dat je van opperste concentratie kunt switchen naar relaxmodus?

Het is misschien niet het eerste dat in je opkomt, maar het is de verlichting. Want buiten het louter ‘verlichten’, hebben lichtbronnen verschillende andere rollen te vervullen thuis en op kantoor. Benieuwd hoe je lichtkeuzes allesbepalend zijn voor je interieur én je mood – en hoe je daar zo optimaal mogelijk gebruik van kunt maken? Je leest het hier.

Heb jij al eens nagedacht over de verlichting in je huis?

Een huis is geen museum. Het is eerst en vooral bedoeld om in te léven. Wanneer je de verschillende lichtbronnen van een specifieke ruimte samenstelt, bepaal je best eerst waarvoor de ruimte zal dienen. Bureauverlichting heeft de taak je alert te maken, je productiviteit te verhogen. Je woonkamer moet dan weer gezelligheid en warmte uitstralen, zorgen dat je tot rust kunt komen. Beide kamers ademen een volledig andere sfeer. Je woonkamer zou enorm ongezellig zijn met bureauverlichting, en in je kantoor zou je in slaap vallen met lampen die gedimd zijn voor je luie zetelavond. Het is dus geen one size fits all verhaal – en absoluut een belangrijke factor in het totaalplaatje van je interieur. 

Tint decoratie - Verlichting-001

Praktisch, esthetisch én de sfeermaker thuis

Bovenop het praktisch nut van licht in je huis, bepaalt het ook hoe je je voelt. Het creëert een bepaalde atmosfeer in de ruimte, het zet de toon. Het zorgt dus niet alleen dat je op een zekere manier kunt functioneren, maar ook voor uitstraling en gevoel. De lichtsterkte, de kleurtemperatuur en de plaatsing van de lichtbronnen in harmonie: het zorgt dat ook jij tot rust komt.

Daarbovenop werkt je verlichting in combinatie met de ruimte en andere aspecten van je interieurontwerp. Met de kleuren, de grootte van de kamer en plaatsing van de meubels, bijvoorbeeld. Alle elementen vormen samen de balans. Die eenheid in je huis zorgt op zijn beurt voor rust in je hoofd. Om het optimale ontspanningsgevoel te kunnen geven, moet het plan juist heel doordacht zijn.

Tint decoratie - Verlichting-002

Verlichting in huis en hoofd met een lichtstudie van Tint

Zoals je waarschijnlijk al wel doorhebt, draait het bij het verlichten van je huis niet om één bepaalde lichtbron. Het is de combinatie van je interieur met verschillende doordachte lichtkeuzes die ervoor zorgen dat alles mooi samenkomt.

… En dat kan vrij technisch zijn. Niet zeker waar te beginnen? Kom dan eens aankloppen bij Tint. Wij vertrouwen op ons team van experts voor de professionele lichtstudie van je huis. In samenwerking met een interieurarchitect en de installateur. Voor ons zijn kennis van zaken en kwaliteitsvolle producten dé basisingrediënten voor een lichtstudie. Het resultaat? Een plan dat perfect bij de lay-out van je huis, je levensstijl, budget en persoonlijke smaak past. Daarbovenop verzekeren wij de plaatsing tot in de puntjes. Zo verzekeren we dat jij zorgeloos zal genieten van de balans en harmonie die de juiste verlichting in huis brengt. 

Een lichtstudie heb je al voor € 450. Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat.